Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 Επικοινωνία | Site Map Εγγραφή στο Newsletter
Αναζήτηση
  Search


Έκθεση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τα 100 χρόνια: 7/12/2017

 Ο ΣΥΕΤΕ και οι λοιποί σύλλογοι εργαζομένων στην Τράπεζα

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ


4-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΑΘΗΝΑ, 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια δράσης, αγώνων, κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς του, ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. διοργάνωσε μεγάλη έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων, κυρίως από το πλούσιο αρχείο του, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 4-15 Δεκεμβρίου 2017.

Η ιστορική έρευνα, η σύνταξη των κειμένων, ο σχεδιασμός, η επιστημονική οργάνωση και η επιμέλεια της έκθεσης έγιναν από τον ιστορικό-αρχειονόμο Ζήσιμο Χ. Συνοδινό, συνταξιούχο συνάδελφο, τ. προϊστάμενο στο Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας, σε συνεργασία με τον αρχειονόμο Αλέξη Κράους, συνταξιούχο συνάδελφο, τ. υπεύθυνο του Αρχείου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2018, προσήλθαν παλαιά και νεότερα συνδικαλιστικά στελέχη από την Ε.Τ.Ε., εκπρόσωποι της Ο.Τ.Ο.Ε., της Γ.Σ.Ε.Ε., των συλλόγων των τραπεζοϋπαλλήλωνκαι πλήθος συναδέλφων. Μίλησαν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, Γ. Αρβανίτης και Θ. Παπαγιάννης, και οι ιστορικοί-ερευνητές Ζήσιμος Χ. Συνοδινός, Αλέξης Κράους και Ακρίτας Καλούσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους παλαιότερους εν ζωή προέδρους του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., από το 1971 κ.ε., Αθ. Γιαννακόπουλο, Νίκ. Πίσκοπο, Επ. Μαυρουλίδη, Ιωάννα Ζερβάκη, Χρ. Πρωτόπαπα, Γ. Τσιορμπατζή, Φ. Δεληβοριά, Μαν. Μαυροφόρο, Δ. Κουσελά, Στ. Κούκο και Γ. Γιαννακόπουλο.

Παρακάτω μπορείτε να ξεναγηθείτε σε όλα τα τμήματα και της έκθεσης.

> Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τα 100 χρόνια του


> Αφίσα έκθεσης Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τα 100 χρόνια


> Τρίπτυχο έκθεσης Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

 


Ομιλίες


Ιστορία του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 7.12.2017

Bookmark and Share