Ενωτική, ηχηρή και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του σ.κ. στις αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία της 10/6/2021 και στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις ολόκληρης της χώρας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, μαζί με την ΟΤΟΕ, τους Συλλόγους-Μέλη της, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, διατράνωσαν:

  • Την αντίθεσή τους στις αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.
  • Την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις, το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ ήταν και παραμένει ενεργά παρούσα:

  • κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (ακρόαση φορέων της 9/6/2021), όπου με παρέμβαση του Προέδρου της αφ’ ενός εξέθεσε τις βασικές αντιρρήσεις της, με ειδική αναφορά στις προτάσεις της για την τηλεργασία, αφ’ ετέρου κατέθεσε στα πρακτικά το υπόμνημα με τις αναλυτικές θέσεις της για το νομοσχέδιο,
  • στην προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης, με περιοδείες και ενημέρωση των συναδέλφων,
  • στην απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να συμμετάσχουμε σε ενωτικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.

  • Κανείς εργαζόμενος μόνος απέναντι στον εργοδότη!
  • Οι συλλογικές συμβάσεις, τα δικαιώματα, η ζωή μας,

δεν είναι διαπραγματεύσιμα!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΣΙΟΣ                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

  Κατεβάστε το αρχείο PDF