Γενική Συνέλευση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με πολύ μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, μετά από σχεδόν 3 χρόνια, η Γενική Συνέλευση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα. Σε μια διαδικασία που θύμιζε «άλλες εποχές» με τη συμμετοχή 700 συναδέλφων-μελών από όλη την Ελλάδα, την αίθουσα γεμάτη καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και τις τοποθετήσεις 65 ομιλητών.

Στο τέλος της διαδικασίας το σώμα ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία:

  1. Τον Οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ.
  2. Την Έκθεση ελεγκτών επί της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ.
  3. Τα Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου.
  4. Την εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και κατάρτιση Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για Οικονομικά και Θεσμικά θέματα του προσωπικού.
  5. Την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιακών κινητοποιήσεων.
  6. Την ανανέωση της απόφασης για εκπροσώπηση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω της Ο.Τ.Ο.Ε.

Επίσης το σώμα ενέκρινε ομόφωνα 2 πολύ σημαντικά ψηφίσματα:

  • Ενάντια στη συρρίκνωση της Τράπεζας και του Δικτύου.
  • Για την αλληλεγγύη σε όλους τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης είναι πολλά και ξεκάθαρα:

  • Η μαζική συμμετοχή των μελών αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το ρόλο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι εργαζόμενοι είναι κοντά στο Σύλλογο και ο Σύλλογος είναι κοντά στους εργαζόμενους.
  • Οι εργαζόμενοι επανεπιβεβαίωσαν με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ηγεσία του Συλλόγου μας, υπερψηφίζοντας με τεράστια πλειοψηφία τα Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Απομονωθήκαν όσοι -λίγοι- προσπαθούν ανεπιτυχώς εδώ και καιρό με λάσπη, ψέματα και ύβρεις να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς το Σύλλογο και τους εργαζόμενους και οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον Σύλλογο ως «λάφυρο». Την απάντηση την έλαβαν για ακόμη μια φορά από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η πίεση, το ωράριο, οι απαράδεκτες συμπεριφορές κάποιων στελεχών της Τράπεζας καθώς και μεγάλα θέματα όπως η συρρίκνωση του Δικτύου, ο μετασχηματισμός και η ψηφιοποίηση είναι ζητήματα που αναδείχτηκαν στις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., αφουγκραζόμενος τους εργαζόμενους και τα παραπάνω μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης, θα εντείνει τις παρεμβάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του προς αυτή την κατεύθυνση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μεγάλη συμμετοχή και η μεγάλη και καθαρή έγκριση των πεπραγμένων ανανεώνει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στη δράση και στην κατεύθυνση του Συλλόγου. Δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Σύλλογο και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο παρεμβατικά για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟ.

ΟΛΟΙ μαζί συμμετέχουμε μαζικά και καθολικά στην

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

κανείς δεν εργάζεται, κανείς δεν τηλεργάζεται

  Κατεβάστε το αρχείο PDF