Επιστολή της Ο.Τ.Ο.Ε. στη Διοίκηση της Τράπεζας Να μην ανοίξει ο κύκλος των απολύσεων στην ATTICA BANK

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη Διευθύνοντα Σύμβουλο της ATTICA BANK με την οποία εκφράζει την έντονη αντίθεση της με την πολιτική συρρίκνωσης του Δικτύου Καταστημάτων και Μείωσης του προσωπικού που ακολουθεί η Τράπεζα, απέστειλε η διοίκηση της ΟΤΟΕ.

«Η απόφαση της Τράπεζας να κλείσει το Κατάστημα στον Πύργο Ηλείας δεν μπορεί να αποτελέσει το όχημα για να ανοίξει ο κύκλος των απολύσεων στην ATTICA BANK και στον κλάδο των Τραπεζών», επισημαίνεται στην επιστολή.

«Δεν θα επιτρέψουμε τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου να μετατραπούν σε μοχλό εκβιασμού «εθελούσια ή απόλυση» για τους εργαζόμενους, δεν θα επιτρέψουμε η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί, να συνοδευτεί προκαταβολικά με απολύσεις και καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων των  εργαζόμενων στην ATTICA BANK».

Η ΟΤΟΕ ζητά συνάντηση, ώστε να βρεθεί λύση μέσα από τον διάλογο και επισημαίνει στη διοίκηση της ATTICA BANK, ότι πρέπει :

  1. To πρόγραμμα της εθελούσιας να παραταθεί και να είναι πραγματικά εθελοντικό.
  2. Να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση του ενός εργαζομένου.
  3. Να επαναφέρει σε ισχύ την σύμβαση εργασίας του ενός εργαζόμενου που τέθηκε σε αναστολή.
  4. Να σταματήσει τώρα το σχέδιο των απολύσεων και της συρρίκνωσης του προσωπικού.
  5. Να σεβαστεί η Διοίκηση απολύτως τον Κανονισμό Εργασίας, την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την Κλαδική Σύμβαση της ΟΤΟΕ για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Η ΟΤΟΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής για:

  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Δευτέρα 5/7/2021.
  • Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας – συγκέντρωση στο κάτω μέρος της Πλ. Κλαυθμώνος, Π. Π. Γερμανού 3-5, την ημέρα της απεργίας, 7 με 10 το πρωί.

Το Γραφείο Τύπου της Ο.Τ.Ο.Ε.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF