Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023

  • ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Απαιτούμε:

  • Πλήρη διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
  • Σύγχρονες, προσιτές και ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.
  • Προτεραιότητα στα ζωτικά κοινωνικά αγαθά δημοσίου συμφέροντος.
  • Σεβασμό στην εργασία και στη ζωή μας. 

ΤΑ ΤΕΜΠΗ – Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ – ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην συλλογική μας συνείδηση.  Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

ΗΤΑΝ τα παιδιά μας, οι συνάνθρωποί μας, οι εργαζόμενοι που χάθηκαν άδικα, σε ένα δυστύχημα για το οποίο τα συνδικάτα είχαν έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει, χωρίς  δυστυχώς να ακουστούν.

Μαζί με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε κάθε πόλη της χώρας.

Οι συνάδελφοι, μαζί με τα σωματεία-μέλη της ΟΤΟΕ, συμμετείχαν και διατράνωσαν τη θλίψη και την οργή τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης 8 Μάρτη 2023.

Δίνουμε ενεργά το παρών μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και απαιτούμε:

  • Απαντήσεις, από την Κυβέρνηση και από κάθε αρμόδιο. Με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών.
  • Άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να μην έχουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοιες τραγωδίες.
  • Άμεση αποκατάσταση και ενίσχυση του σιδηρόδρομου στη χώρα μας, που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές και προσιτό μεταφορικό μέσο για τους πολίτες και τα εμπορεύματα, όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  • Σεβασμό στην εργασία και στη ζωή μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η μετωπική σύγκρουση των τρένων, αναδεικνύει με δραματικό και αδιανόητο τρόπο τα δομικά προβλήματα που μαστίζουν το ελληνικό κράτος και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και της νεολαίας.

Τα αίτια και οι ευθύνες για αυτή την ασύλληπτη φρίκη πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, με σεβασμό στην αλήθεια, στην μνήμη των νεκρών και των οικογενειών τους.

Ο ελληνικός λαός συγκλονισμένος παρακολουθεί με θλίψη, με θυμό, με απογοήτευση και κρίνει αυστηρά όλους και όλα, χωρίς συμψηφισμούς.

  • Έχουμε χρέος την οργή και την απογοήτευση του ελληνικού λαού να την κάνουμε φωνή διεκδίκησης για ένα κράτος που σέβεται την ασφάλεια, την ζωή και τα όνειρα των ελλήνων πολιτών και της νέας γενιάς.
  • Έχουμε χρέος να αναδείξουμε την υπεύθυνη στάση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων για τις προειδοποιήσεις τους που δεν λήφθηκαν υπόψη.  Την ανάγκη για έναν διάλογο σε βάθος για την υλοποίηση πολιτικών και μέτρων ασφάλειας σε όλα τα μέσα μεταφοράς προσώπων.
  • Έχουμε χρέος να αναδείξουμε την σημασία και τον ρόλο του κράτους για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, που δεν διασφαλίζεται από καμία ιδιωτική εταιρεία ή από τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κλάδος μας έχει πολλαπλά πληρώσει τις πολιτικές συρρίκνωσης, το κλείσιμο καταστημάτων και τη συστηματική μείωση των εργαζομένων για λόγους κόστους και ενίσχυσης της κερδοφορίας των Τραπεζών. Οι αρνητικές συνέπειές τους είναι εδώ και καιρό ορατές στις συνθήκες εργασίας και στην εξυπηρέτηση των πελατών και του κοινωνικού συνόλου, ιδίως στην περιφέρεια.

Ανάλογες λογικές συρρίκνωσης ακολουθούνται σε ζωτικά δημόσια αγαθά, όπως στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Μαζικές Μεταφορές και Συγκοινωνίες με άμεσες και συχνά τραγικές συνέπειες για την εργασία, την ασφάλεια, την υγεία, ακόμα και για τη ζωή μας.

Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν.

Έχουν χρέος οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν ότι οφείλουν να σεβαστούν το λαϊκό αίσθημα και να αποδώσουν δικαιοσύνη και τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε επίπεδο ευθύνης και σε κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις στα πολλά και αδιανόητα γιατί;

Καλούμε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στις απεργιακές – συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ στην απεργία της 16ης Μάρτη

και στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα,

στην Πλατεία Συντάγματος στις 11.00 π.μ. 

Προσυγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων

Πανεπιστημίου και Σύνταγμα γωνία

  Κατεβάστε το αρχείο PDF