8 ΜΑΡΤΗ 2022 η Ο.Τ.Ο.Ε. τιμά την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

H φετινή επέτειος 112 χρόνια από την καθιέρωσή της το 1910, επιβάλλει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η γυναικεία ταυτότητα στην κοινωνία, στην εργασία, στους κοινωνικούς φορείς, παντού.

Το κίνημα #metoo που εκδηλώθηκε πέρσι με ιδιαίτερη ένταση στην χώρα μας, παραμένει επίκαιρο καθώς οι καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε πολλούς χώρους της κοινωνικής ζωής δεν έχουν σταματήσει.

Καμία γυναίκα δεν πρέπει να μείνει μόνη και απροστάτευτη, πρέπει να σπάει η σιωπή, να προστατευτούν τα θύματα , να συνεχιστεί ο αγώνας για πραγματική ισότητα.

Η Ισότητα των φύλων και οι ίσες ευκαιρίες, αποτελούν καθολικό κοινωνικό αίτημα, στον χώρο της εργασίας, στην οικογένεια, στον ελεύθερο χρόνο, στην υγεία και την κοινωνική προστασία, στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανόδου, στη συμμετοχή στα κέντρα  λήψης αποφάσεων.

Είναι υπόθεση όλων μας, εργαζομένων, συνδικάτων, κοινωνικών φορέων και όχι μόνο των γυναικών να πετύχουμε στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια την ίση μεταχείριση, την εξάλειψη των πάσης φύσεως διακρίσεων στις αμοιβές, στην εκπαίδευση, στις ευκαιρίες υπηρεσιακής εξέλιξης, στη συμμετοχή στα κοινά.

Μέσα από τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας η ΟΤΟΕ συνεχίζει να διεκδικεί, με συνέπεια και συνέχεια, ρυθμίσεις για την ισότητα φύλου στην εργασία και στην υπηρεσιακή εξέλιξη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τιμώντας τη μέρα αυτή, ενώνουμε τις φωνές μας και τον αγώνα μας με όλη την κοινωνία για: 

  • Ισότητα και ίσες ευκαιρίες παντού.
  • Απόλυτο σεβασμό στη γυναικεία ταυτότητα.
  • Εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF