Ειδική οικονομική ενίσχυση παιδιών συναδέλφων που εισάγονται σε Α.Ε.Ι. μακριά από τον τόπο διαμονής τους

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συγχαίρει όλα τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους και τις προσπάθειές τους και τους εύχεται ολόψυχα καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στο νέο αυτό ξεκίνημά τους. Συγχαίρει επίσης και τους γονείς τους, που συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή τους την επιτυχία.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παροχή στήριξης σε μία τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία για τους εξεταζόμενους αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους. Γνωρίζουμε επίσης τη σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό η φοίτηση κάθε παιδιού συναδέλφου σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του, και το επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακές Συμβάσεις Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.– Ε.Τ.Ε. 2005 – 2006, 2022 – 2025 και το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.– Ε.Τ.Ε. 26.7.2019, εξασφάλισε τα παρακάτω:

  • Εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού € 700 (σε σχολή εκτός νομού).
  • Εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι € 10.000 με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Δ/νση Προσωπικού. Αυτή η παροχή επεκτείνεται  ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή του ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ. (Εγκύκλιοι Σειράς Β΄206/7.9.2006, 143/3.3.2015, 229/2.8.2019)

Επισημαίνουμε ότι για να εγκριθεί η αίτηση πρέπει να έχει προηγηθεί η εγγραφή του επιτυχόντος τέκνου. Ευχόμαστε και πάλι καλή πρόοδο και καλή επιτυχία, ενώ για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. βρίσκεται στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF