Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ζητά από τον κ. Αράπογλου να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την νέα Κλαδική Σύμβαση Ο.Τ.Ο.Ε.-Τραπεζών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 280125                                               ΑΘΗΝΑ,10.4.2008

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΟΤΟΕ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΕ

κ. ΤΑΚΗ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

        Όπως γνωρίζετε οι αυξήσεις που βελτιώνουν ουσιαστικά το βασικό μας μισθολόγιο και κατ΄επέκταση τον συντάξιμο μισθό μας προέρχονται από τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ τραπεζών – ΟΤΟΕ.

        Για το 2008 έχει ήδη κατατεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΟΤΟΕ        και αναμένουμε την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΟΤΟΕ- Τραπεζών για τις αυξήσεις που θα δοθούν το 2008 σε όλους τους τραπεζοϋπάλληλους.

        Όμως μέχρι σήμερα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν έχει ανταποκριθεί στην συμβατική υποχρέωσή της να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε.Τ. και ΟΤΟΕ για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.

Κύριε Πρόεδρε,

        Ζητάμε ως πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ως πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας με σεβασμό στην ιστορία της ΕΤΕ και στον θεσμικό σας ρόλο να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε.Τ. με την ΟΤΟΕ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάρετε άμεσα την πρωτοβουλία για να μην οδηγηθούμε σε μια σύγκρουση που θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στην ομαλή πορεία της τράπεζας και θα δυναμιτίσει τις εργασιακές σχέσεις στην ΕΤΕ.

        Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κατοχυρώσουμε την Κλαδική ΣΣΕ και να υπερασπιστούμε  την εξέλιξη του βασικού μας μισθολόγιου με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε.

Για τον ΣΥΕΤΕ
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν.Γραμματέας
  
Γιώργος ΓιαννακόπουλοςΓιώργος Μότσιος